Lediga jobb som Säkerhetschef i Gällivare

Se lediga jobb som Säkerhetschef i Gällivare. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gällivare som finns hos arbetsgivaren.

Säkerhetschef

Ansök    Feb 7    Gällivare kommun    Säkerhetschef
Arbetsuppgifter Ditt uppdrag från kommunledningen är att arbeta med kommunkoncerns övergripande risk- och säkerhetsarbete. I det ingår att delta i och utveckla kommunkoncernens kris- och beredskapsplanering, informationssäkerhetsarbete, driva processer tillsammans med verksamheterna, övningsverksamhet och policyfrågor. Uppbyggnaden av det civila försvaret inom kommunen kommer även vara en stor del av dina arbetsuppgifter.  Du är också ett stöd till de ol... Visa mer
Arbetsuppgifter


Ditt uppdrag från kommunledningen är att arbeta med kommunkoncerns övergripande risk- och säkerhetsarbete. I det ingår att delta i och utveckla kommunkoncernens kris- och beredskapsplanering, informationssäkerhetsarbete, driva processer tillsammans med verksamheterna, övningsverksamhet och policyfrågor. Uppbyggnaden av det civila försvaret inom kommunen kommer även vara en stor del av dina arbetsuppgifter.  Du är också ett stöd till de olika förvaltningarna och kommunala bolagen.


Som säkerhetschef arbetar du i nätverk med andra aktörer som kommuner, elbolag, polismyndigheten, länsstyrelsen, andra myndigheter, bolag och företag inom kommunen m fl. Där handlar det om allt från information och utbildning till att bistå med riskanalyser. Ditt arbete sker i nära samarbete med både förtroendevalda och kommunledning.


Säkerhetschefen är kommunens säkerhetskyddschef vilket bland annat rör frågor om hot, rikets säkerhet och uppgifter för att skapa och vidmakthålla ett tillfredsställande skydd i kommunen enligt säkerhetsskyddslagstiftningen.


Tjänsten är säkerhetsklassad och du rapporterar till Kommundirektören.

 


Kvalifikationer


Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 

För att lyckas i ditt arbete som säkerhetschef behöver du vara ansvarstagande, självständig, strukturerad och noggrann, detta är särskilt viktigt då arbetet till stor del är ett ensamarbete. Du förstår också vikten av att hantera dina arbetsuppgifter med stor integritet. Vi tror också att du är flexibel och har förmågan att växla mellan ett strategiskt och ett operativt perspektiv. I och med att du samverkar med många personer, både inom och utom kommunen, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.Uppdraget förutsätter att du arbetar nära kommunledning, förvaltnings- och bolagsledningar samt de politiskt förtroendevalda och därför är ett förtroendeskapande förhållningssätt viktigt tillsamman med att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, förmåga att arbeta strategiskt, är lyhörd och kommunikativ samt gärna har vana av mediakontakter. 

Din ledarstil är visionärt och tydligt varför dina personliga egenskaper har stor betydelse. Erfarenhet av risk- och säkerhetsarbete är ett krav.

Tjänsten är säkerhetsklassad varför svenskt medborgarskap krävs. 

 


Körkort lägst klass B


 


Arbetstid/Varaktighet


Heltid, dagtid


 


Lön


Individuell lönesättning tillämpas, lämna gärna löneanspråk.


 


Tillträde


Enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.


 


Upplysningar


Är du intresserad eller har frågor om tjänsten kontakta


Tf kommundirektör Lennart Johansson 0970-818100


eller tf Personalchef Monica Larsson 0970-818288


 


Fackliga företrädare


Vision, Ledarna och Sveriges Ingenjörer


 


Inom ramen för den nationella minoritetsspråkslagen är Gällivare kommun förvaltningskommun för samiska, meänkieli och finska. Kunskaper i något av dessa språk är meriterande vid ansökan om anställning i Gällivare kommun.  


 


Ansökan


Sista ansökningsdag: 2024-02-29


Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre