Lediga jobb som Kultur, media, design i Gällivare

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Gällivare. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gällivare som finns hos arbetsgivaren.

Processledare till Ungdom, -fritid och kulturförvaltningen

Verksamhetsbeskrivning Vill du vara med och forma framtidens ungdoms-, fritids- och kulturliv i Gällivare? Är du driven och brinner för utveckling och att arbeta innovativt i syfte att kunna möta framtida möjligheter och utmaningar? Gillar du att samarbeta och samverka med andra för att uppnå uppsatta mål och resultat? Då är du medarbetaren vi söker till Ungdom-, fritid- och kulturförvaltningen (UFK) vid Gällivare kommun. Verksamheten inom UFK:s ansvarso... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens ungdoms-, fritids- och kulturliv i Gällivare? Är du driven och brinner för utveckling och att arbeta innovativt i syfte att kunna möta framtida möjligheter och utmaningar? Gillar du att samarbeta och samverka med andra för att uppnå uppsatta mål och resultat? Då är du medarbetaren vi söker till Ungdom-, fritid- och kulturförvaltningen (UFK) vid Gällivare kommun.

Verksamheten inom UFK:s ansvarsområde innefattar ungdomsverksamhet, kulturskola, bibliotek, museum, allmänkultur samt fritidsverksamhet såsom idrottshallar, simhallar, ishall, naturanläggningar och fiskevård samt parkskötsel. Förvaltningen upplåter även anläggningar och lokaler till allmänt nyttjande.

Just nu planerar Gällivare kommun för det kommande Multiaktivitetshuset som ska samla många av förvaltningens och föreningslivets verksamheter i en centralt belägen anläggning fylld av liv och aktivitet 2027. Vi behöver därför en medarbetare som kan driva våra processer och projekt framåt. 


Arbetsuppgifter


Som processledare för UFK blir du en nyckelperson i planering gällande förflyttningen av förvaltningens verksamheter till Multiaktivitetshuset och för att driva utvecklingen av UFK:s processer kopplade till projektet. 

I rollen som processledare för UFK kommer du att:

•    ansvara för planering, ledning och uppföljning av processer och projekt inom förvaltningen.

•    Ansvara för samordning av dialoger med föreningar och andra aktörer. 

•    Ansvara för information kring de projekt och processer som du leder.  

•    Samordna arbetet med organisationsstrukturen.  

•    samverka med andra delar av organisationen för att säkerställa samordning och samarbete i gemensamma projekt- och processfrågor. 

•    ansvara för att upprätta och förbättra riktlinjer och standarder samt att utveckla och implementera verksamhetsviktiga process- och kvalitetssystem.

•    ansvara för att utbilda och vägleda förvaltningens medarbetare i syfte att förbättra och utveckla processerna.

•    ansvara för rapportering till förvaltningsledningen gällande viktiga projekt och processer i syfte att säkerställa att organisationen når uppsatta mål och resultat. 

•    Vara inköpssamordnare för förvaltningen. 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

•    lämplig högskoleutbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig. 

•    erfarenhet och kunskap gällande projektledning och förbättringsarbete samt erfarenhet av arbete med egenkontroll och kvalitetssäkring.

•    erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare, hög kommunikativ förmåga och förmåga att bygga relationer samt ett gott samarbete med andra.

•     Meriterande är om du har erfarenhet av politiskt styrda organisationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlighet. Du ska vara självgående, bekväm med att ta egna initiativ och har en hög förmåga att självständigt driva processer. Du är strukturerad, noggrann, har en hög analytisk förmåga och kvalitetsmedvetenhet. Du trivs att arbeta tillsammans med andra och har lätt för att bygga relationer med såväl medarbetare som externa samarbetspartners. Du är van vid arbete i ledningsgrupper och har en god förmåga att se till helheten samtidigt som du är skicklig på att hantera detaljerna i komplexa arbetsuppgifter.


Som processledaren är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i en ledningsgrupp tillsammans med chefer och andra nyckelpersoner inom förvaltningen. Tjänsten är placerad i Gällivare.


Inom ramen för den nationella minoritetsspråkslagen är Gällivare kommun förvaltningskommun för samiska, meänkieli och finska. Kunskaper i något av dessa språk är meriterande vid ansökan om anställning i Gällivare kommun.   


Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Som medarbetare hos UFK erbjuds du en utvecklande, spännande och utmanande roll genom vilken du får möjlighet att bidra till utformningen och utvecklingen av framtidens ungdoms-, fritid- och kulturliv i Gällivare. 

Lön

Gällivare kommun tillämpar individuell lönesättning. Lämna därför gärna löneanspråk i din ansökan.

Tillträde

Enligt överenskommelse.


Upplysningar

Tim Zedig, förvaltningschef UFK, Tel. +46(0)970–818 275, Mail. [email protected]


Fackliga företrädare

Vision nås via växeln 0970-818000


Ansökan

Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Projektkoordinator till Omställningen av Malmbergets produktionssystem

Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens gruv- och förädlingsprocesser och produktkoncept? LKAB har lanserat en ny strategi som stakar ut vägen mot noll utsläpp av koldioxid från egna processer och produkter. För att realisera strategin är effektivt och hållbart projektgenomförande en central del. Projektavdelningen ansvarar för projektverksamheten kopplad till AO Järnmalm. Arbetet bedrivs i linje med LKAB:s projektguide och fokus ligger på ... Visa mer
Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens gruv- och förädlingsprocesser och produktkoncept?
LKAB har lanserat en ny strategi som stakar ut vägen mot noll utsläpp av koldioxid från egna processer och produkter. För att realisera strategin är effektivt och hållbart projektgenomförande en central del.
Projektavdelningen ansvarar för projektverksamheten kopplad till AO Järnmalm. Arbetet bedrivs i linje med LKAB:s projektguide och fokus ligger på faserna, Förstudie – Förprojektering – Anläggning.
Avdelningens arbete är organiserad i fyra sektioner, Gruv- och driftsstöd, Malmförädling, Logistik samt Omställning Malmberget. Förutom dessa sektioner har avdelningen en grupp som hanterar Transformationsprojekt i tidiga skeden. Avdelning har totalt 55 medarbetare och omsätter ca 2Mdrkr årligen.
Samarbete med externa intressenter så som konsulter, leverantörer och entreprenörer utgör en central del av avdelningens verksamhet.
Om tjänsten
Tjänsten är placerad i sektionen för Omställningen av Malmbergets produktionssystem. Vår sektion består i dagsläget av 6 medarbetare och avsikten är att sektionen skall växa. Just nu pågår en förprojektering avseende ett nytt direktreduktionsverk i Malmberget (MD1). Vi söker dig som är intresserad av att delta i denna omställning.
Som Projektkoordinator är du ett aktivt stöd i arbetet med tilldelade projekt tillsammans med ansvariga projektledare. Arbetet sker i nära samarbete med uppdragsgivare inom affärsområde Järnmalm.
Projektkoordinatorns huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
Tillse att fastställda rutiner, mallar och checklistor används i projektet
Styra och samordna dokumenthanteringen samt teknisk dokumentation i projektet
Upprätta inköp
Uppföljning av projektekonomi
Bistå vid utskick av ritningar och annan väsentlig information
Medverka vid upprättande och uppföljning av förfrågningshandlingar, upphandlingar och kontrakt
Biträda projektet med att samordna resurser
Administrera projektverktyg
Vid behov kontakta intressenter, myndigheter, leverantörer och övriga fackmän
Självständigt handha avgränsade frågor/uppdrag som uppstår under projektets gång

Hos oss har du mycket goda möjligheter att utvecklas inom LKAB och i din yrkesroll.


Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Om du har eftergymnasial utbildning samt kunskaper och erfarenheter av arbete med projekt så är det mycket meriterande.
Egenskaper vi värdesätter är att du är analytisk, systematisk, kommunikativ, kreativ och har lätt att samarbeta inom olika arbetsgrupper samt att du har en förmåga att driva arbetet framåt. Du är prestigelös, tar ansvar, är flexibel och arbetar självständigt. Meriterande är kunskap av olika entreprenad- och upphandlingsformer samt att du förstår de tekniska utmaningarna som det innebär.
För alla tjänster inom LKAB behöver du ha körkort behörighet B samt godkänt slutbetyg från gymnasiet.


Övrigt
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 21 december. Urval och intervjuer sker löpande och kan komma att pågå till början av 2024.
Placeringsort: Gällivare
För mer information om tjänsten kontakta sektionschef, Mats Ylipää 070-534 61 20 alt. [email protected]


Fackliga kontakter:
Malmberget
Unionen Södra – Katarina Paganus 097076298
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765


Vi erbjuder
Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.
På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Konst- och museiintendent

Ansök    Jun 26    Gällivare kommun    Museiintendent
Verksamhetsbeskrivning Gällivare Kulturmuseum är ett spännande museum mitt i samhällsomvandlingsprocessen, ett levande museum beläget mitt i centrum av stadskärnan. Museet bedriver en mångsidig utställningsverksamhet och befinner sig nu i en utvecklingsfas både gällande basutställningar och den pedagogiska verksamheten.   Arbetsuppgifter I tjänsten ingår utställningsverksamhet, administration, planering, ekonomi och kommunikationsfrågor. I tjänsten ... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning

Gällivare Kulturmuseum är ett spännande museum mitt i samhällsomvandlingsprocessen, ett levande museum beläget mitt i centrum av stadskärnan.

Museet bedriver en mångsidig utställningsverksamhet och befinner sig nu i en utvecklingsfas både gällande basutställningar och den pedagogiska verksamheten.


 


Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår utställningsverksamhet, administration, planering, ekonomi och kommunikationsfrågor. I tjänsten ingår även att ansvara för kommunens konstsamling. Ansökningar, uppföljningar och nätverksarbete inom det museala området är viktigt liksom arbete med kommunikation, information, webb och sociala medier. Du kommer att ingå i kulturenhetens ledningsgrupp och är direkt underställd enhetschefen för museet. Arbetet med kommunikation kan omfatta hela kulturens verksamhetsområde. 

Museet har fyra anställda och det är av största vikt att arbeta som ett team.


 


Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från relevant konstutbildning på högskolenivå.

Meriterande är utbildning inom konstvetenskap och pedagogik. Dokumenterad erfarenhet från musealt arbete och projektledning är ett krav liksom erfarenhet av arbete i kommun eller politisk styrd organisation.

Du är en kreativ och initiativrik person som kan arbeta självständigt och i samverkan med andra.

Du är flexibel och ska kunna arbeta med visningsverksamhet.

Du är trygg och har god social kompetens. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift är ett krav.


Kunskaper i samiska, finska eller meänkieli är meriterande.


B-körkort är ett krav.


 


Arbetstid/Varaktighet

Heltid. Schemalagd arbetstid. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.


 


Lön

Individuell lönesättning.


 


Tillträde; 2023-08-01 eller enligt överenskommelse.


 


Upplysningar

Jerker Johansson- Enhetschef tel 0970- 81 87 12


 


Fackliga företrädare

Vision, nås via kommunens växel 0970 81 80 00


 


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2023-07-07


Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.


 


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Service Technician Aitik

Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm, Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries. Learn more at www.epirocgroup.com.... Visa mer
Epiroc is a leading productivity partner for the mining, infrastructure and natural resources industries. With
cutting-edge technology, Epiroc develops and produces innovative drill rigs, rock excavation and construction
equipment, and provides world-class service and consumables. The company was founded in Stockholm,
Sweden, and has passionate people supporting and collaborating with customers in more than 150 countries.
Learn more at www.epirocgroup.com.

Servicetekniker Aitik
Vill du jobba med gruvbranschens modernaste maskiner? Då har vi rätt utmaning för dig! Vi söker servicetekniker med placering i Aitik.
Uppdragsbeskrivning
Som servicetekniker på Epiroc har du ett varierande arbete med mycket eget ansvar. Service, felsökning, reparation och underhåll av våra gruvutrustningar blir dina främsta arbetsuppgifter. Både planerat underhåll och akut service ingår i arbetet. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som kan jobba såväl självständigt som i ett team. Kunden är viktig för oss och vi söker dig som vill vara med och ge dem den bästa servicen!
Kunskaper och erfarenheter
Vi önskar att du har en teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, alternativt en serviceteknikerutbildning eller motsvarande erfarenheter. God kännedom om Epirocs borrutrustningar samt vana från mobila styrsystem är meriterande. Bra kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift samt B-körkort är krav för tjänsten.
Din personlighet
Vi tror att du är en positiv person som tycker om att ge bra service och har en förmåga att skapa goda relationer. Du tycker om utmaningar, kan ta egna initiativ, lösningsfokuserad och har lätt för att kommunicera med kunder, externa leverantörer och kollegor.
Lokalisering
Tjänsten utgår ifrån vårt servicecenter i Aitik. Du rapporterar till Regional Servicechef för orten. Tjänsten utgår från vårt servicecenter i Gällivare och innefattar skiftgång alternativt dagtids tjänst.
Vilka vi är och vad vi erbjuder
Epiroc Sweden är Epirocs svenska sälj- och servicebolag och vi ansvarar för att marknadsföra och sälja våra gruv- och bergbrytningsprodukter. Vi erbjuder också service och övriga eftermarknadsprodukter till våra kunder i Sverige och på Grönland. I dagsläget är vi ungefär 185 medarbetare och våra servicecenter och verkstäder finns över hela Sverige, från Göteborg i söder till Kiruna i norr.
Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete inom ett innovativt och branschledande företag! Som anställd får du ta del av en rad olika förmåner såsom rikskortet, friskvårdsbidrag, förskottssemester, kollektivavtal, årlig bonus, förstärkt föräldrapenning och möjlighet att teckna förmånliga försäkringar för dig och din familj.
Hos oss blir du en del av en internationell koncern och du kommer får stora möjligheter att utvecklas och prova olika roller, antingen inom säljbolaget eller i andra delar av vår verksamhet runt om i världen.  
Mångfald tror vi är nyckeln till nya och innovativa idéer och lösningar. Epiroc ser olika personligheter, etniskt ursprung, kön, ålder, färdigheter och erfarenhet som en tillgång. Vi ser att skillnaderna skapar nya idéer och förbättringar, och detta leder till innovation och långsiktiga resultat.
För mer information om denna möjlighet, vänligen kontakta:
Johan Henriksson, Regional Service Manager Malmfälten, 073-048 78 61ra/
Maria Midell, Rekryteringsspecialist [email protected]
Ansökan
Låter detta som en utmanande och spännande tjänst för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande, senast 20 juni. Visa mindre

Butikskonsulent/Merchandiser till Drivabolagen AB

Här får du möjlighet att arbeta hos landets ledande rackserviceföretag med att skapa lönsamhet inom dagligvaruhandeln! Har du ett öga för färg och form och tycker om att arbeta i butik? Gillar du teamwork och är lite av en tävlingsmänniska? Då ska du läsa vidare! Här erbjuds du ett arbete med frihet under ansvar. Dina arbetsuppgifter Som Lönsamhetskonsult hos Drivabolagen AB har du merchendiseansvar och kommer att vara en viktig resurs när det gäller förs... Visa mer
Här får du möjlighet att arbeta hos landets ledande rackserviceföretag med att skapa lönsamhet inom dagligvaruhandeln! Har du ett öga för färg och form och tycker om att arbeta i butik? Gillar du teamwork och är lite av en tävlingsmänniska? Då ska du läsa vidare! Här erbjuds du ett arbete med frihet under ansvar.

Dina arbetsuppgifter
Som Lönsamhetskonsult hos Drivabolagen AB har du merchendiseansvar och kommer att vara en viktig resurs när det gäller försäljning och exponering hos befintliga kunder. Distriktet som du kommer att ansvara över är Norrland med ett 15-tal kunder i varierande storlek inom dagligvaruhandeln. I din roll som Lönsamhetskonsult med merchendiseansvar så besöker du kontinuerligt dessa butiker för att vårda och upprätthålla goda relationer, påfyllning, kampanjexponering, hantering av returer och beställning av den kommande order etc.

Drivabolagen ser en stor potential för distriktet när det gäller utökning av sortimentet hos befintliga kunder men också möjligheten till nya kunder!Din profil
Vi söker dig som har en känsla och ett öga för merchandise.
Vi tror att du som söker har erfarenhet av arbete i butik med försäljning och exponering, gärna inom dagligvaruhandeln. Det är meriterande om du har utbildning inom försäljning och/eller ekonomi.

Krav för tjänsten:
God datorkunskap
Mycket goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.
B-körkort


Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet. Som person behöver du vara noggrann, serviceminded, framåt och tycka om att arbeta mot uppsatta mål. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med ditt team.
För att lyckas i arbetet behöver du vara noggrann, driven och ha förmåga att kunna jobba självständigt.
Du planerar och strukturerar ditt eget arbete och utgår sedan hemifrån. Du kommer att rapportera till Regionchef.

Här välkomnas du till ett stabilt växande bolag med engagerade medarbetare som ställer upp för varandra!


Övrig information
Placering: Norrbottens län

Start: Så snart som möjligt efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: heltid, dagtid

Lön: Fast med möjlighet till provision


I den här rekryteringen har Drivabolagen AB valt att samarbeta med Maxkompetens. För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jenny Öster [email protected] 073- 436 81 69
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så välkommen med din ansökan redan idag.


Om Maxkompetens
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003. Vi har kunduppdrag i hela landet och kontor i; Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad, Borås & Göteborg. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 250 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.


Om kunden
Drivabolagen AB är landets ledande och Europas äldsta rackserviceföretag som grundades 1969. Vi är företaget som skapar lönsamhet inom dagligvaruhandeln. Drivabolagen är sedan oktober 2012 ISO certifierade i Kvalitets- och Miljösystemet 9001 och 14001. Vårt kontor är beläget i Osby och vi är idag ca 40 st anställda. Läs gärna mer om oss på drivabolagen.se. Visa mindre

Verksamhetskoordinator till LKAB Samhällsomvandling i Gällivare/Malmberget

LKAB:s avdelning för Samhällsomvandling i Malmberget har uppdraget att säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner. Avdelningens största arbetsområde handlar om att utveckla Gällivare för att skapa förutsättningar att avveckla delar av Malmberget, den s.k. Samhällsomvandlingen i Malmberget. Avdelningen är uppdelad i sektionerna Omvandling, Projekt samt Transaktion. Om tjänsten Aktuell tjänst är placerad i sektionen Transak... Visa mer
LKAB:s avdelning för Samhällsomvandling i Malmberget har uppdraget att säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner. Avdelningens största arbetsområde handlar om att utveckla Gällivare för att skapa förutsättningar att avveckla delar av Malmberget, den s.k. Samhällsomvandlingen i Malmberget. Avdelningen är uppdelad i sektionerna Omvandling, Projekt samt Transaktion.
Om tjänsten
Aktuell tjänst är placerad i sektionen Transaktion, men är även ett viktigt stöd för Projekt-sektionen. En verksamhetskoordinator inom Samhällsomvandlingen arbetar uppdragsstyrt med viss projektledning, administrativt stöd samt kvalitetssäkrar hela avdelningens ledningssystem, arbetssätt och rutiner. Som Verksamhetskoordinator med placering i Gällivare arbetar du tillsammans med kollegor lokalt och denna befattning utgör ett riktat stöd för arbetet med projekt inom Samhällsomvandlingen i Malmberget/Gällivare. Verksamhetskoordinatorns roll inom projekt är att stödja projektledningen med att upprätthålla projektets struktur. Eftersom varje projekt har varierande behov av stöd tas exakta arbetsuppgifter fram i samråd med projektledare inför varje enskilt projekt.
Verksamhetskoordinatorns huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
Tillse att fastställda rutiner, mallar och checklistor används i projektet
Styra och samordna dokumenthanteringen samt teknisk dokumentation i projektet
Upprätta inköp
Uppföljning av projektekonomi
Bistå vid utskick av ritningar och annan väsentlig information
Medverka vid upprättande och uppföljning av förfrågningshandlingar, upphandlingar och kontrakt
Biträda projektet med att samordna resurser
Administrera projektverktyg
Vid behov kontakta intressenter, myndigheter, leverantörer och övriga fackmän
Självständigt handha avgränsade frågor/uppdrag som uppstår under projektets gång

Dina kvalifikationer
I rollen som koordinator förväntas du ta ett eget ansvar över planering och genomförande av ditt uppdrag. Du genomför arbetet på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt med stöd från dina kollegor och uppdragsgivare. Då tjänsten innebär behandling av känslig information är sekretess viktigt. I rollen som koordinator rapporterar du direkt till sektionschefen för Transaktion.
Egenskaper vi värdesätter är att du är analytisk, systematisk, kommunikativ, kreativ och har lätt att samarbeta inom olika arbetsgrupper samt att du har en förmåga att driva arbetet framåt. Du är prestigelös, tar ansvar, är flexibel och arbetar självständigt.
Vi söker dig som har lägst teoretiskt gymnasium samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är eftergymnasial utbildning samt kunskaper och erfarenheter av arbete med projekt.
Tjänsten kräver B-körkort.
Vi erbjuder
Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.
Övrig information
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta sektionschef Lis-Marie
Dagbro 0970-763 56 alt. [email protected].
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta HR-koordinator Hanna Gustafsson, [email protected].
På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!
Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Butikskonsulent/Merchandiser till Drivabolagen AB

Här får du möjlighet att arbeta hos landets ledande rackserviceföretag med att skapa lönsamhet inom dagligvaruhandeln! Har du ett öga för färg och form och tycker om att arbeta i butik? Gillar du teamwork och är lite av en tävlingsmänniska? Då ska du läsa vidare! Här erbjuds du ett arbete med frihet under ansvar. Dina arbetsuppgifter Som Lönsamhetskonsult hos Drivabolagen AB har du merchendiseansvar och kommer att vara en viktig resurs när det gäller förs... Visa mer
Här får du möjlighet att arbeta hos landets ledande rackserviceföretag med att skapa lönsamhet inom dagligvaruhandeln! Har du ett öga för färg och form och tycker om att arbeta i butik? Gillar du teamwork och är lite av en tävlingsmänniska? Då ska du läsa vidare! Här erbjuds du ett arbete med frihet under ansvar.

Dina arbetsuppgifter
Som Lönsamhetskonsult hos Drivabolagen AB har du merchendiseansvar och kommer att vara en viktig resurs när det gäller försäljning och exponering hos befintliga kunder. Distriktet som du kommer att ansvara över är Norrland med ett 15-tal kunder i varierande storlek inom dagligvaruhandeln. I din roll som Lönsamhetskonsult med merchendiseansvar så besöker du kontinuerligt dessa butiker för att vårda och upprätthålla goda relationer, påfyllning, kampanjexponering, hantering av returer och beställning av den kommande order etc.

Drivabolagen ser en stor potential för distriktet när det gäller utökning av sortimentet hos befintliga kunder men också möjligheten till nya kunder!Din profil
Vi söker dig som har en känsla och ett öga för merchandise.
Vi tror att du som söker har erfarenhet av arbete i butik med försäljning och exponering, gärna inom dagligvaruhandeln. Det är meriterande om du har utbildning inom försäljning och/eller ekonomi.

Krav för tjänsten:
God datorkunskap
Mycket goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.
B-körkort


Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet. Som person behöver du vara noggrann, serviceminded, framåt och tycka om att arbeta mot uppsatta mål. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med ditt team.
För att lyckas i arbetet behöver du vara noggrann, driven och ha förmåga att kunna jobba självständigt.
Du planerar och strukturerar ditt eget arbete och utgår sedan hemifrån. Du kommer att rapportera till Regionchef.

Här välkomnas du till ett stabilt växande bolag med engagerade medarbetare som ställer upp för varandra!


Övrig information
Placering: Norrbottens län

Start: Så snart som möjligt efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: heltid, dagtid

Lön: Fast med möjlighet till provision


I den här rekryteringen har Drivabolagen AB valt att samarbeta med Maxkompetens. För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jenny Öster [email protected] 073- 436 81 69
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så välkommen med din ansökan redan idag.


Om Maxkompetens
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003. Vi har kunduppdrag i hela landet och kontor i; Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad, Borås & Göteborg. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 250 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.


Om kunden
Drivabolagen AB är landets ledande och Europas äldsta rackserviceföretag som grundades 1969. Vi är företaget som skapar lönsamhet inom dagligvaruhandeln. Drivabolagen är sedan oktober 2012 ISO certifierade i Kvalitets- och Miljösystemet 9001 och 14001. Vårt kontor är beläget i Osby och vi är idag ca 40 st anställda. Läs gärna mer om oss på drivabolagen.se. Visa mindre

Belysningstekniker

Ansök    Okt 13    Vattenfall AB    Belysningstekniker
Vill du vara med och bidra till ett upplyst och tryggt samhälle? Söker du ett utomhusarbete där du får frihet att planera dina egna dagar? Nu söker vi två ansvarstagande och strukturerade tekniker till vår belysningsverksamhet i Gällivare, kom och jobba med oss! Om arbetet som belysningstekniker Du kommer att arbeta med underhåll samt om- och nybyggnation av utomhusbelysning och belysningsanläggningar, även andra el-relaterade installationer förekommer. Vi... Visa mer
Vill du vara med och bidra till ett upplyst och tryggt samhälle? Söker du ett utomhusarbete där du får frihet att planera dina egna dagar? Nu söker vi två ansvarstagande och strukturerade tekniker till vår belysningsverksamhet i Gällivare, kom och jobba med oss!
Om arbetet som belysningstekniker
Du kommer att arbeta med underhåll samt om- och nybyggnation av utomhusbelysning och belysningsanläggningar, även andra el-relaterade installationer förekommer.
Vi erbjuder ett självständigt och ansvarsfullt arbete med möjligheter att påverka innehåll och planering av dina arbetsdagar. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra kunder och löpande analysera och lösa olika tekniska problem för att säkerställa en upplyst och trygg miljö i samhället.
Vi är en grupp där det finns möjligheter att tillsammans utveckla både arbetssätt och hela avdelningen. Vi tror även på personlig utveckling och därför finns det goda chanser till avancemang inom tjänsten och avdelningen!
Din bakgrund
Du har teknisk utbildning på gymnasienivå (gärna inom el/elkraft) eller motsvarande kompetens. Vi tror även att du har erfarenhet av att arbeta med drift- och underhållsavtal i någon form, har du dessutom erfarenhet av belysningsteknik och arbetsledning är det meriterande.
Vi ser gärna att du har utbildning för ESA och Arbete på väg. B-körkort är ett krav, C-körkort kan vara meriterande. Du har en bra IT-vana samt talar och skriver god svenska.
Som tekniker tar du stort ansvar när det gäller kvalitet och resultat. Att arbeta säkert i alla moment är en självklarhet för dig och du samarbetar väl med både kollegor och kunder.
Mer information
Vi söker två belysningstekniker. Vi arbetar med uppdrag i Gällivare med omnejd, bilresor är en del av vardagen. Vi utgår från Vattenfall Services kontor i Gällivare, för dessa tjänster kan vi tillämpa hemstationering som alternativ.
Vill du veta mer?
Kontakta gärna rekryterande chef Anders Hansson, 070-302 07 66 eller projektledare Bengt Arvola, 0730-774 782.
Fackliga representanter är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Känns detta som ett jobb för dig?
Ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 1 november, 2022.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och köns uttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

Kom och jobba i en stad i förändring – nu söker vi en reporter till NSD i G

Ansök    Jul 4    Norr Media AB    Journalist/Reporter
I rollen som reporter är du i händelsernas centrum. Du erbjuds att arbeta i en kreativ miljö och vara med och sprida kunskap, information och granska samhällsviktiga frågor som våra läsare får ta del av. I rollen kommer du arbeta brett som reporter i Gällivare. Gällivare kommun befinner sig mitt i en samhällsförändring där Malmberget monteras ned och nya områden byggs upp i Gällivare på grund av gruvbrytningen. Samtidigt är det här gruvindustrins omställni... Visa mer
I rollen som reporter är du i händelsernas centrum. Du erbjuds att arbeta i en kreativ miljö och vara med och sprida kunskap, information och granska samhällsviktiga frågor som våra läsare får ta del av. I rollen kommer du arbeta brett som reporter i Gällivare. Gällivare kommun befinner sig mitt i en samhällsförändring där Malmberget monteras ned och nya områden byggs upp i Gällivare på grund av gruvbrytningen. Samtidigt är det här gruvindustrins omställning mot en koldioxidfri produktion ska ske. Det påverkar många aspekter av samhället och gör kommunen till en spännande plats att bevaka. I Gällivare finns också fjället runt knuten med möjlighet till en fritid fylld av friluftsaktiviteter!

Som reporter är din huvudsakliga arbetsuppgift att skriva redaktionella texter samt ta bilder till dessa. Du producerar också enklare videomaterial. Redaktionen arbetar med en inriktning mot digital publicering med tydliga mål där vi alltid arbetar med läsarnas behov i centrum. Du bygger upp ditt eget nätverk och kontakter, du söker och hittar nyheter och ämnen att skriva om som engagerar våra läsare.

Du erbjuds en stimulerande och kreativ journalistisk miljö. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete där du har stor frihet att forma din egen vardag och där ingen dag är den andra lik. Här får du möjlighet att utvecklas och ta dig an andra arbetsuppgifter och bevakningsområden, om du så vill.
Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för den lokala journalistiken. Du har en journalistutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet och har tidigare arbetat på nyhetsredaktion. För att trivas i rollen ser vi att du är nyfiken och vill undersöka och gräva. Du gillar att jobba i en händelsestyrd vardag där oplanerade arbetsuppgifter inträffar, allt för att fånga dagens nyheter för våra läsare.

Du är kreativ och kommer med egna idéer och du är stilistiskt skicklig. Du har god förmåga att knyta kontakter och skapa förtroende för såväl intervjupersoner som våra läsare.

B-körkort är ett krav då det förekommer bilkörning i tjänsten.

Arbete kvällstid och på helger förekommer.

Vi är en värderingsstyrd koncern som eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av Peter Lindvall, nyhetsredaktör, 070-366 61 46, Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef 070-3601307. Fackliga frågor: Linda Kask, 0920-263000, SJF.

NSD och är Norrbottens största nyhetsförmedlare och har lokalkontor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Boden, Kalix/Haparanda och i Luleå. Tidningen är en del av Norr Media.

Norr Media verkar för det välmående lokala samhället. Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. Vi vill ge våra läsare de bästa förutsättningarna att göra medvetna val i sina liv och vidga sina vyer. Lokala nyheter varje dag, året runt.

Vi är en del av NTM som är en av Sveriges största koncerner för lokal media, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken. Vi har höga ambitioner i vårt dagliga arbete och som arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö, kompetens och ledarskap för att skapa en välmående verksamhet.

Vi värdesätter mångfald och utvecklas genom att ta vara på våra medarbetares skilda erfarenheter och perspektiv, men vi samlas under en gemensam värdegrund: Vi är lyhörda, målinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi har en positiv anda och vi är förlåtande, toleranta och inkluderande. Visa mindre

Bibliotekarie med samordnande ansvar

Ansök    Maj 30    Gällivare kommun    Bibliotekarie
Verksamhetsbeskrivning Ungdoms-, Fritids- och Kulturförvaltningen ansvarar för kommunens evenemang och kulturliv i allmänhet. Förvaltningen ansvarar också för kommunens fritidsanläggningar och föreningsstöd. Förvaltningen ser även till att alla Gällivarebor och besökare ska erbjudas förutsättningar till ett gott liv med möjlighet till kultur och ett härligt friluftsliv. Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbi... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning
Ungdoms-, Fritids- och Kulturförvaltningen ansvarar för kommunens evenemang och kulturliv i allmänhet. Förvaltningen ansvarar också för kommunens fritidsanläggningar och föreningsstöd. Förvaltningen ser även till att alla Gällivarebor och besökare ska erbjudas förutsättningar till ett gott liv med möjlighet till kultur och ett härligt friluftsliv.

Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek samt bokbussen, vi har en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper.
Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek. 
Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. I Gällivare bygger vi ett helt nytt bibliotek där personalen aktivt deltar i planeringen.

Arbetsuppgifter 
Övergripande uppdraget ligger i att inspirera till läsning, stärka litteraturen och det demokratiska samhället. 
Vi söker en engagerad bibliotekarie som trivs att arbeta gentemot både barn och vuxna. 
Du ingår i ett arbetslag där du, med övrig personal, deltar i sedvanliga arbetsuppgifter för ett bibliotek. Som bibliotekarie hos oss förekommer arbetsuppgifter som bemanning av informationsdisk, bokuppsättningar, mediainköp programverksamhet, gallring, läsfrämjande med fokus på prioriterade grupper. I tjänsten ingår även programverksamhet, ansvar för bibliotekets tidskriftsavdelning och för bibliotekets ekonomi
Du kommer att ansvara för bibliotekets webbsida och sociala medier. Som webbredaktör arbetar du med publicering på bibliotekets hemsida och sköter kontakt med leverantörer samt kommunens kommunikationsavdelning. I din roll har du också ansvar för våra digitala anslagstavlor och ett samordnande ansvar för bibliotekets sociala medier, där du publicerar och sköter det administrativa. 
Att erbjuda digital handledning till besökarna är också något som kommer att ingå i dina arbetsuppgifter.
Kvälls- och helgtjänstgöring i informationsdisken ingår. 

Kvalifikationer
Vi förutsätter att du har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller motsvarande högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. 
Tidigare erfarenhet av biblioteksarbete är ett krav.
Som person är du initiativtagande, flexibel och har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är öppen och ansvarstagande och beredd att söka och prova nya samarbetsformer. Du har en fallenhet för att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt samt ett genuint intresse för utåtriktad verksamhet. 
Du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets tillgänglighet och att utifrån medborgarnas fokus vara med i utvecklingen av den digitala delen på Gällivares bibliotek.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Varaktighet och Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Urval och intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Kulturchef Anette Winblad von Walter tel: 0970-818240
Bibliotekarie nås via kommunens vx    tel: 0970-818000

Fackliga företrädare
Vision, vx 0970-818000

Lön
Ange eventuella löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Vänta inte tills sista ansökningsdag då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Projektkoordinator Automation

Under kommande åren kommer förarlösa gruvtruckar att införas i Aitik vilket innebär stora förändringar i hur verksamheten bedrivs. Vi söker dig som vill vara med och driva denna förändring och skapa framtidens Aitik. För genomförandet av Truckautomationsprojektet kommer en dedikerad projektavdelning att etableras och där kommer du att ingå. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för projektadministrationen. Du kommer att arbeta med u... Visa mer
Under kommande åren kommer förarlösa gruvtruckar att införas i Aitik vilket innebär stora förändringar i hur verksamheten bedrivs. Vi söker dig som vill vara med och driva denna förändring och skapa framtidens Aitik. För genomförandet av Truckautomationsprojektet kommer en dedikerad projektavdelning att etableras och där kommer du att ingå.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för projektadministrationen. Du kommer att arbeta med uppdatering och uppföljning av projektplaner. Stödja förberedelser och genomförande av styrgruppsmöten och andra projektmöten samt säkerställa att korrekt dokumenthantering sker inom projektet. Du ska se till att effektiva arbetssätt och verktyg används. Du kommer att arbeta nära projektledningsgruppen med att lösa dagliga åtgärder och avvikelser samt säkerställa en långsiktig framgång för projektet.
I ditt ansvarsområde ingår bland annat att
· Uppdatering och uppföljning av projektplaner och scheman.
· Säkerställa att korrekt dokumenthantering sker inom projektet.
· Delta i projektplanering för att uppfylla företagets mål.
· Ansvarig för höga EHSQ-standarder och efterlevnad.
· Bidrar till Boliden Aitik och koncernens framgång och tillväxt.
· Projektledning för resursplanering och projektkontroll (PPS).
· Bygga upp och upprätthålla god kompetens inom arbetsområdet.
· Andra relevanta uppgifter som kan krävas från tid till annan.
Du kommer att företräda Truckautomationsprojektet som ambassadör. I din roll ingår även att bistå vid externa kontakter såsom branschorganisationer, leverantörer och studiebesök.
Tjänsten är placerad i Aitik, Gällivare och du kommer att rapportera till Avdelningschef för Truckautomation och kommer att ingå i den centrala projektgruppen.
Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Du har flera års erfarenhet av projektarbete och kunskap om gruv- och processindustri.
Som person är du social, kreativ och tar initiativ för nå resultat. Du uppskattar samarbete och tycker att en öppen kommunikation är en självklarhet för att nå framgång. Du är en analytisk problemlösare som är beslutsam och som entusiasmeras av nå resultat.
Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt Körkort, klass B.
Du som söker delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar och utövar ditt ledarskap i enlighet med dessa. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.
Upplysningar
Ytterligare upplysningar lämnas av Avdelningschef Rikard Mäki tfn 070–299 82 53 eller [email protected]
Facklig information
Simon Granström, Ledarna tfn 070-228 58 23, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 90 69, Holger Rilinger, SACO tfn 0910-70 57 59.
Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.
Frågor angående din ansökan besvaras av HR Anna-Lena Olofsson tfn 070-508 59 37 eller [email protected]
Sista ansökningsdag är den 6 juni 2022
Urval och intervjuer sker löpande.
Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes då vi sköter rekryteringen själva. Visa mindre

Reporter Gällivare

Ansök    Apr 19    Norr Media AB    Journalist/Reporter
NSD är en del i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna Norrbottens-Kuriren , Piteå-Tidningen och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verka... Visa mer
NSD är en del i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna Norrbottens-Kuriren , Piteå-Tidningen och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verkar ständigt för att leverera oberoende nyheter och faktagranskad information. Vi når ut i de kanaler där medborgarna finns, oavsett teknik.


Kom och jobba i en stad i förändring – nu söker vi en reporter till Gällivare

Gällivare kommun befinner sig mitt i en samhällsförändring där Malmberget monteras ned och nya områden byggs upp i Gällivare på grund av gruvbrytningen. Samtidigt är det här gruvindustrins omställning mot en koldioxidfri produktion ska ske. Det påverkar många aspekter av samhället och gör kommunen till en spännande plats att bevaka. I Gällivare finns också fjället runt knuten med möjlighet till en fritid fylld av friluftsaktiviteter.

Nu söker vi en reporter för ett längre vikariat.

NSD är Norrbottens största nyhetsförmedlare och har lokalkontor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Boden, Kalix/Haparanda och i Luleå. Tidningen är en del av Norr Media och vår vision är att vara först med nyheter och ha de bästa uppföljningarna, att göra journalistik som gör avtryck och varje dag fånga upp och beskriva vad som händer i vårt län.

Rollen
I rollen som reporter i Gällivare får du hantera uppkomna nyhetslägen genom att åka ut på jobb, skriva, fotografera och filma. Du får både jobba med allt från snabba nyhetshändelser till kommunbevakning och längre reportage. Att jobba med rörlig bild och publicera material i sociala medier är också en del av arbetet. Du behöver kunna arbeta självständigt och driva ditt eget nyhetsarbete samt hålla koll på vad som händer i kommunen.
Redaktionen jobbar målstyrt och har som övergripande mål att uppnå en jämställd rapportering och att nå ut även till en yngre målgrupp. Våra läsare är våra uppdragsgivare och vi sätter stor vikt vid analysen kring vad läsarna vill ha. Som reporter förväntas du jobba mot dessa mål.

Om dig
Vi söker dig som älskar lokala nyheter och har ett intresse för samhällsfrågor och lokal journalistik. Du bör ha nyhetsnäsa och vara nyfiken på lokala frågor.

Du bör ha nyhetsnäsa och vara nyfiken på lokala frågor.
Du är snabb i nyhetslägen, men kan också gå på djupet med svåra frågor. Du har en egen drivkraft att nå ut och vara först, du vill leverera nyheter varje dag och är van vid högt tempo och snabba beslut. Du vill engagera läsarna i det du gör och gärna utmana berättandet och testa nya publiceringsformer.

Vad vi kan erbjuda
På lokalredaktionen i Gällivare har vi två reportertjänster. Vår redaktion finns mitt i centrum. Här har du möjlighet till ett självständigt arbete där du själv planerarar och lägger upp din arbetsdag – utifrån nyhetsläget.

Din nyhetsredaktör och chef finns i Luleå och ni har daglig kontakt. Arbetet är kreativt och vi vill uppmuntra dig till att prova på nya format och sätt att berätta på. Vi säger aldrig nej till en bra idé!

Anställningen är ett vikariat där tillträde och tid kan diskuteras. Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Placeringsort: Gällivare
Vikariatets längd: 1 juni 2022 till 31 april 2023
Lön: Individuell lönesättning.
Arbete kvällstid och på helger förekommer.
Krav: Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet. B-körkort.

Ansökan och kontaktuppgifter

Välkommen med din ansökan senast 8 maj via knappen nedan.

Frågor om tjänsten besvaras av Peter Lindvall, nyhetsredaktör, 070-366 61 46, Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef 070-3601307. Fackliga frågor: Linda Kask, 0920-263000, SJF.

Kom och jobba i en stad i förändring – nu söker vi en reporter till Gällivare Visa mindre

Belysningstekniker till Vattenfall Services Gällivare

Ansök    Feb 14    Vattenfall AB    Belysningstekniker
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Din roll som Belysningstekniker I denna roll kommer du att arbeta med underhåll och om- och nybyggnation av utomhusbelysning och belysningsanläggningar, men även andra el-relaterade installationer förekommer. Dina kvalifikationer som... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Din roll som Belysningstekniker
I denna roll kommer du att arbeta med underhåll och om- och nybyggnation av utomhusbelysning och belysningsanläggningar, men även andra el-relaterade installationer förekommer.


Dina kvalifikationer som Belysningstekniker
Vi söker dig som har teknisk utbildning på gymnasienivå (gärna inom el/elkraft) eller motsvarande kompetens. Har du erfarenhet av att arbeta med belysningsteknik och arbetsledning är det meriterande. Vi ser gärna att du har utbildningar för ESA och Arbete på väg. Som tekniker tar du stort ansvar när det gäller kvalité och resultat.
Att arbeta säkert i alla moment är en självklarhet för dig och du samarbetar väl med både kollegor och kunder. B-körkort är ett krav, C-körkort är meriterande


Placeringsort: Gällivare. Resor igår i tjänsten.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Hansson, 070-302 07 66
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvariga rekryterare Imad Almouad 073-402099
Fackliga representanter Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och köns uttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 2022-03-06


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


?Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Målare utomhus sommaren 2022

Vill du arbeta i midnattsolens sken? Då är du välkommen till oss uppe i Gällivare! Vi håller nu på att rekrytera inför sommarens fasadmålerier. Vi erbjuder en bra arbetsmiljö och givetvis så skall du inte behöva arbeta på natten trots att solen skiner. Du kommer vara en del av vårat sommar team där vi målar fasader på framförallt nyproducerade egna hem. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att du självständigt kan starta upp, genomföra och avsluta målnings... Visa mer
Vill du arbeta i midnattsolens sken?
Då är du välkommen till oss uppe i Gällivare! Vi håller nu på att rekrytera inför sommarens fasadmålerier.
Vi erbjuder en bra arbetsmiljö och givetvis så skall du inte behöva arbeta på natten trots att solen skiner. Du kommer vara en del av vårat sommar team där vi målar fasader på framförallt nyproducerade egna hem. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att du självständigt kan starta upp, genomföra och avsluta målningsarbeten hos våra kunder. Till din hjälp så har du bra utrustning och kunniga kollegor.
Vi erbjuder boende under perioden som du är här uppe eller stadigvarande om du skulle vilja stadga dig norr om polcirkeln.
Önskad start 7/6 - till ca 16/9 eller enskild överenskommelse
Lönen är förmånlig och vi är givetvis anslutna till byggnads kollektivavtal. Visa mindre

Belysningstekniker till Vattenfall Services Gällivare

Ansök    Mar 7    Vattenfall AB    Belysningstekniker
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vill du vara med och bidra till ett upplyst och tryggt samhället? Söker du ett utomhusarbete där du får friheten att planera dina egna dagar? Vi söker nu en ansvarstagande och strukturerad tekniker till vår Belysningsavdelning! Din r... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Vill du vara med och bidra till ett upplyst och tryggt samhället? Söker du ett utomhusarbete där du får friheten att planera dina egna dagar? Vi söker nu en ansvarstagande och strukturerad tekniker till vår Belysningsavdelning!


Din roll som Belysningstekniker
I denna roll kommer du att arbeta med underhåll samt om- och nybyggnation av utomhusbelysning och belysningsanläggningar, men även andra el-relaterade installationer förekommer. Vi är en nybildad grupp där det finns möjligheter att, tillsammans med oss, utveckla arbetssätt och avdelningen. Vi tror även på personlig utveckling och därför finns det goda chanser till avancemang inom tjänsten och avdelningen!
Vi erbjuder ett självständigt, fritt och ansvarsfullt arbete med möjligheter att påverka innehåll och planering av dina arbetsdagar. Du kommer ha ett nära samarbete med våra kunder och löpande analysera och lösa olika tekniska problem för att säkerställa en upplyst och trygg miljö i samhället.


Dina kvalifikationer som Belysningstekniker
Vi söker dig som har en teknisk utbildning på gymnasienivå (gärna inom el/elkraft) eller motsvarande kompetens. Har du erfarenhet av att arbeta med belysningsteknik och arbetsledning är det meriterande. Vi ser gärna att du har utbildningar för ESA och Arbete på väg. B-körkort är ett krav, C-körkort är meriterande. Du talar och skriver svenska obehindrat.
Som tekniker tar du stort ansvar när det gäller kvalité och resultat. Att arbeta säkert i alla moment är en självklarhet för dig och du samarbetar väl med både kollegor och kunder.


Placeringsort: Gällivare. Resor igår i tjänsten.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Hansson, 070-302 07 66. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvariga rekryterare Malin Malmsten 073 - 597 73 71.
Fackliga representanter för tjänsten är Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda
ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och köns uttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 27 mars 2022!


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


?Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Konstintendent/Konstpedagog med samordningsansvar

Ansök    Jun 14    Gällivare kommun    Konstintendent
Verksamhetsbeskrivning Gällivare museum är ett spännande museum mitt i samhällsomvandlingsprocessen, ett levande museum beläget mitt i centrum av stadskärnan. Museet bedriver en mångsidig utställningsverksamhet och befinner sig nu i en utvecklingsfas både gällande basutställningar och den pedagogiska verksamheten.  Museet har fyra anställda och det är av största vikt att arbeta som ett team. Arbetsuppgifter I tjänsten ingår utställningsverksamhet, adminis... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning
Gällivare museum är ett spännande museum mitt i samhällsomvandlingsprocessen,
ett levande museum beläget mitt i centrum av stadskärnan.
Museet bedriver en mångsidig utställningsverksamhet och befinner sig nu i en utvecklingsfas både gällande basutställningar och den pedagogiska verksamheten. 
Museet har fyra anställda och det är av största vikt att arbeta som ett team.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår utställningsverksamhet, administration, planering, ekonomi och visst personellt ansvar som samordnare. I tjänsten ingår även att ansvara för kommunens konstsamling. Ansökningar, uppföljningar och nätverksarbete inom det museala området är viktigt liksom arbete med kommunikation, information, webb och sociala medier. Du kommer att ingå i kulturenhetens ledningsgrupp och är direkt underställd kulturchefen.   

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från relevant konstutbildning på högskolenivå. 
Meriterande är utbildning inom konstvetenskap och pedagogik. 
Dokumenterad erfarenhet från musealt arbete och projektledning är ett krav. Arbetsledande funktion från musealt arbete är meriterande liksom erfarenhet av arbete i kommun eller politisk styrd organisation.
Du är en kreativ och initiativrik person som kan arbeta självständigt och i samverkan med andra.
Du är flexibel och ska kunna arbeta med visningsverksamhet och med att leda skapande verksamhet i ateljé/verkstad.
Du är trygg och har god social kompetens. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift är ett krav. 
Kunskaper i samiska, finska eller meänkieli är meriterande. 
B-körkort är ett krav.

Arbetstid/Varaktighet
Heltid. Schemalagd arbetstid. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.


Lön
Individuell lönesättning. Samordningsansvaret är tidsbegränsat och innefattar ett lönetillägg

Tillträde; 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Anette Winblad von Walter, Kulturchef tel 0970 818240 

Fackliga företrädare
Vision, nås via kommunens växel 0970 818000

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-06-25
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Projektledare och kommunikatör inom social hållbarhet

Face of Gällivare arbetar för inkludering, jämlikhet och attitydförändring i Gällivare kommun. Är du vår nya projektledare? Genom god planering och strategi ansvarar du för att uppfylla projektets mätbara mål. Du är en del av Gällivare Näringsliv AB och jobbar i team med en utbildningsansvarig och utbildare, och håller även själv utbildningar. Du arbetar dagligen med social hållbarhet för att öka inkludering och självkänsla i Gällivare kommun. Kommunikatio... Visa mer
Face of Gällivare arbetar för inkludering, jämlikhet och attitydförändring i Gällivare kommun. Är du vår nya projektledare?
Genom god planering och strategi ansvarar du för att uppfylla projektets mätbara mål. Du är en del av Gällivare Näringsliv AB och jobbar i team med en utbildningsansvarig och utbildare, och håller även själv utbildningar. Du arbetar dagligen med social hållbarhet för att öka inkludering och självkänsla i Gällivare kommun. Kommunikation är ett av dina största verktyg och du har stort utrymme att vara kreativ.
Vi söker dig som:
- Har god kompetens inom projektledning och social hållbarhet
- Besitter god förmåga i att kommunicera genom text och digitala kanaler
- Är initiativtagande, driven, nätverkande, strukturerad och kan tala inför publik
- Har förmågan att leda samtal och skapa reflektion
Utbildning inom social hållbarhet, kommunikation, beteendevetenskap är meriterande


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Bibliotekarie med samordnande ansvar

Ansök    Jun 14    Gällivare kommun    Bibliotekarie
Verksamhetsbeskrivning Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek.  Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av de... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning
Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek. 
Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av det nya biblioteket som kommer att finnas centralt i Gällivare i multiaktivitetshuset.

Arbetsuppgifter 
Du ingår i ett arbetslag där du, med övrig personal, deltar i sedvanliga arbetsuppgifter för ett bibliotek. Kvälls- och helgtjänstgöring i informationsdisken ingår. I tjänsten ingår även programverksamhet, ansvar för bibliotekets tidskriftsavdelning och för bibliotekets ekonomi. I rollen som samordnare representerar du biblioteket på ledningsmöten lokalt och regionalt. Samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är nödvändiga egenskaper då du är länk mellan personalgrupp och ledning. Tillsammans med övrig personal kommer du att planera och organisera verksamheten i det nya biblioteket. Du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets tillgänglighet och att utifrån medborgarnas fokus vara med i utvecklingen av bland annat den digitala delen på Gällivares bibliotek. 

Personliga egenskaper Som person är du initiativtagande, flexibel och har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är öppen och ansvarstagande och beredd att söka och prova nya samarbetsformer. Du har en fallenhet för att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt samt ett intresse för utåtriktad verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Tidigare erfarenhet av biblioteksarbete är en fördel. 


Varaktighet och Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.

Upplysningar
Kulturchef Anette Winblad von Walter tel: 0970-818240
Bibliotekarie nås via kommunens vx    tel: 0970-818000

Fackliga företrädare
Vision, vx 0970-818000

Lön
Ange eventuella löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie med samordnande ansvar

Ansök    Sep 18    Gällivare kommun    Bibliotekarie
Verksamhetsbeskrivning Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek. Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av de... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning
Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek.
Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av det nya biblioteket som är under uppbyggnad och beräknas stå klart 2024.

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett arbetslag där du, med övrig personal, deltar i sedvanliga arbetsuppgifter för ett bibliotek. Kvälls- och helgtjänstgöring i informationsdisken ingår. I tjänsten ingår även programverksamhet, ansvar för bibliotekets tidskriftsavdelning och för bibliotekets ekonomi. I rollen som samordnare representerar du biblioteket på ledningsmöten lokalt och regionalt. Samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är nödvändiga egenskaper då du är länk mellan personalgrupp och ledning. Tillsammans med övrig personal kommer du att planera och organisera verksamheten i det nya biblioteket. Du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets tillgänglighet och att utifrån medborgarnas fokus vara med i utvecklingen av bland annat den digitala delen på Gällivares bibliotek.


Personliga egenskaperSom person är du initiativtagande, flexibel och har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är öppen och ansvarstagande och beredd att söka och prova nya samarbetsformer. Du har en fallenhet för att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt samt ett intresse för utåtriktad verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Tidigare erfarenhet av biblioteksarbete är en fördel.


Varaktighet och Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde den 1 december 2020 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Upplysningar
Kulturchef Anette Winblad von Walter tel: 0970-818240
Kultursamordnare Jerker Johansson    tel: 0970-818712
Bibliotekarie nås via kommunens vx    tel: 0970-818000

Fackliga företrädare
Vision, vx 0970-818000

Lön
Ange eventuella löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-10-15
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Vi söker dig som vill jobba med Merchandising

Om arbetsgivaren Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och El... Visa mer
Om arbetsgivaren
Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.


Just nu söker vi en merchandiser i Kiruna och Gällivare för uppdrag under v.29-30. Uppdraget går ut på att besöka butiker för att bygga om exponeringssektioner. Arbetet är självständigt och kräver en viss teknisk kunskap.


Körkort och tillgång till bil är ett krav.


Uppdragen ligger på ca 10-15h under dessa två veckor, finns chans till fler uppdrag efter att detta projekt är avslutat.


Urval sker löpande. Visa mindre

Bibliotekarie med samordnande ansvar

Ansök    Jan 20    Gällivare kommun    Bibliotekarie
Verksamhetsbeskrivning Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek. Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av det... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning
Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek med en bred verksamhet gentemot många olika målgrupper, samt den nya Bokbussen som betjänar ett geografiskt stort område i tätortens ytterområden och på landsbygden. Vi har ett omfattande samarbete med regionens övriga folkbibliotek.
Gällivare kommuns folkbibliotek är idag centralt beläget i Folkets hus. Vi deltar aktivt i planeringen av det nya biblioteket som är under uppbyggnad och beräknas stå klart 2024.

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett arbetslag där du, med övrig personal, deltar i sedvanliga arbetsuppgifter för ett bibliotek. Kvälls- och helgtjänstgöring i informationsdisken ingår. I tjänsten ingår även programverksamhet, ansvar för bibliotekets tidskriftsavdelning och för bibliotekets ekonomi. I rollen som samordnare representerar du biblioteket på ledningsmöten lokalt och regionalt. Samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är nödvändiga egenskaper då du är länk mellan personalgrupp och ledning. Tillsammans med övrig personal kommer du att planera och organisera verksamheten i det nya biblioteket. Du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets tillgänglighet och att utifrån medborgarnas fokus vara med i utvecklingen av bland annat den digitala delen på Gällivares bibliotek.

Personliga egenskaper Som person är du initiativtagande, flexibel och har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är öppen och ansvarstagande och beredd att söka och prova nya samarbetsformer. Du har en fallenhet för att bygga relationer och har ett inkluderande arbetssätt samt ett intresse för utåtriktad verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
Tidigare erfarenhet av biblioteksarbete är en fördel.


Varaktighet och Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar
Kulturchef Anette Winblad von Walter tel: 0970-818240
Bibliotekarie nås via kommunens vx    tel: 0970-818000

Fackliga företrädare
Vision, vx 0970-818000

Lön
Ange eventuella löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-02-05
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Biblioteksassistent

Ansök    Dec 12    Gällivare kommun    Bibliotekarie
En arktisk småstad i världsklass. Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, åre... Visa mer
En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren

Verksamhetsbeskrivning
Gällivare kommuns folkbibliotek består av Gällivare bibliotek som är kommunens huvudbibliotek, Malmbergets bibliotek kombinerat folk- och skolbibliotek, Bokbuss. Vi samarbetar med länets övriga folkbibliotek med bl.a. gemensam bibliotekskatalog, lånekort mm.

Arbetsuppgifter
Arbete i låne- och informationsdisk med schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring.
Hantera depositioner till förskola. Media hantering.
Packning och avsändning av media till övriga bibliotek i länet.
Övrigt förekommande arbete vid bibliotek.
För tjänsten innebär arbetet en hel del hantering av böcker och andra media vilket innebär en hel del lyft.

Kvalifikationer
Relevant utbildning, tidigare bibliotekserfarenhet är meriterande. Goda datakunskaper, vara noggrann och kunna ge en bra service till våra kunder.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, serviceinriktad, flexibel och positiv samt ha god samarbetsförmåga.

Tillträde
Vikariat snarast, i första hand 6 månader, kan bli förlängt
Rekrytering kommer att ske löpande utifrån inkomna ansökningar.

Ansökan
Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med en CV.Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

Serviceinriktad tekniker inom dokumentation sökes till LKAB

Ansök    Dec 18    Malmberget    Dokumentalist
Tycker du om ordning och reda? Är du en person som exempelvis färgkoordinerar dina mappar? Tycker du om att ha god struktur i ditt arbete? Vad bra, då ska du fortsätta läsa. Nu har du möjligheten att få bidra till att administrera, förbättra och utveckla dokumentationen för våra anläggningar, som är bland Sveriges största! Vi söker dig som vill arbeta med att administrera vår tekniska dokumentation för nuvarande och framtidens industrimaskiner samt vara ... Visa mer
Tycker du om ordning och reda? Är du en person som exempelvis färgkoordinerar dina mappar? Tycker du om att ha god struktur i ditt arbete? Vad bra, då ska du fortsätta läsa.
Nu har du möjligheten att få bidra till att administrera, förbättra och utveckla dokumentationen för våra anläggningar, som är bland Sveriges största! Vi söker dig som vill arbeta med att administrera vår tekniska dokumentation för nuvarande och framtidens industrimaskiner samt vara en hjälpande och stödjande funktion inom området.
LKAB står inför stora utmaningar och behöver förstärka laget inom teknisk dokumentation. I rollen som dokumentationstekniker hos oss kommer du att få arbeta med dokumentationen för våra gruvmaskiner på 1500 meter djup till våra malmhamnar i Luleå och Narvik. Detta är den perfekta tjänsten för dig som har ett brinnande intresse för dokumentationshantering och förbättringar inom området.
Vi är ett litet men sammansvetsat team med lång erfarenhet inom dokumentation och maskinteknik. Du kommer omges av några av LKAB:s specialister och vi har ett öppet och hjälpsamt klimat för att du ska få en sådan bra start som möjligt inom din roll hos oss. Vårt uppdrag innebär att för LKAB utveckla teknik och skapa systematik, i syfte att höja produktiviteten i nuvarande och framtida anläggningar. Därför behöver du tillsammans med oss ha ett strukturerat och kreativt synsätt för att vi ska dokumentera nya säkra lösningar på ett bra sätt. Att arbeta åt LKAB innebär att du har nära till vår storslagna natur och ett behagligt pendlingsavstånd till både arbetet och friluftslivet.
Om tjänsten
Som dokumentationstekniker kommer du att arbeta med att arkivera, registrera och förbättra befintliga och nya anläggningars dokumentation, samt delta i arbetet med att ta fram nya tekniska anvisningar. Det ingår också i din roll att ge stöd och service inom teknisk anläggningsdokumentation till vår organisation och våra konsulter. Du kommer emellanåt få möjligheten att delta som referens vid utbyte eller uppdatering av datasystemen för dokumentationshantering.
Tjänsten är placerad i Malmberget. Att arbeta åt LKAB innebär att du har nära till vår storslagna natur och ett behagligt pendlingsavstånd till både arbetet och friluftslivet.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är strukturerad och brinner för att ha ordning och reda men som också tycker om att hjälpa- och ge andra en god service.
Det är en fördel om du har en bakgrund inom administration samt erfarenhet av arbete med något CAD program tex AutoCad. Du behöver ha god datavana och vana att arbeta med Microsoft Office paketet.
Du ska ha gymnasieexamen, gärna med teoretisk inriktning tex från teknik, natur eller ekonomi.
För den här tjänsten är vi både nyfikna på dig med lång erfarenhet inom området men också dig som är ny på arbetsmarknaden. Framförallt letar vi efter dig med ett genuint intresse för att stötta och serva vår verksamhet med en god dokumentationshantering.
Vi erbjuder
För oss på LKAB är det viktigt att vi har välmående medarbetare, därför erbjuder vi förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna och Malmberget samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.
Övrigt
Har vi väckt ditt intresse för att arbeta hos LKAB? Vi hoppas det!
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari 2020.
Frågor om tjänsten?
Kontakta sektionschef Thomas Nordström +46 980-710 17.
Fackliga kontakter:
Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561 Visa mindre

Statister sökes till Björnstad [Gällivare]

Ansök    Maj 2    Filmlance International AB    Statist
Produktionsbolaget Filmlance söker statister till inspelningen av HBO-serien Björnstad 9/5, 14/5 samt 15/5 i Gällivare.Under datumen 9/5, 14/5 och 15/5 spelar HBO Nordic in publikscener i ishallen i Malmberget och söker ett stort antal statister i alla åldrar för att fylla läktaren med publik. Ingen tidigare skådespelarerfarenhet krävs.Vid deltagande erhålls biljett till en exklusiv premiärvisning av serien i Gällivares nya isarena. Deltar du mer än en dag... Visa mer
Produktionsbolaget Filmlance söker statister till inspelningen av HBO-serien Björnstad 9/5, 14/5 samt 15/5 i Gällivare.Under datumen 9/5, 14/5 och 15/5 spelar HBO Nordic in publikscener i ishallen i Malmberget och söker ett stort antal statister i alla åldrar för att fylla läktaren med publik. Ingen tidigare skådespelarerfarenhet krävs.Vid deltagande erhålls biljett till en exklusiv premiärvisning av serien i Gällivares nya isarena. Deltar du mer än en dag utgår även en ersättning på 450kr.För att delta krävs det att du kan närvara hela dagen.Anmälan görs via formuläret på http://bjornstadhockey.se/ alternativ via mail till [email protected]. Ange telefonnummer, emailadress och datum du kan delta. Visa mindre