Lediga jobb som Rehabhandläggare i Gällivare

Se lediga jobb som Rehabhandläggare i Gällivare. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gällivare som finns hos arbetsgivaren.

Rehabiliteringskoordinator

Ansök    Feb 7    Gällivare kommun    Rehabhandläggare
Verksamhetsbeskrivning Kommunens övergripande stöd- och utvecklingsfunktion omfattar i huvudsak funktionerna personal, ekonomi, inköp, IT, information/kommunikation, administrativ service och tillväxt och attraktivitet. Funktionen skall säkerställa kommunens förmåga att möta framtiden där digitalisering, kommunikation och verksamhetsutveckling är tre prioriterade områden att stärka. Förvaltningen är underställd kommunstyrelsen.   Arbetsuppgifter Vi... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning


Kommunens övergripande stöd- och utvecklingsfunktion omfattar i huvudsak funktionerna personal, ekonomi, inköp, IT, information/kommunikation, administrativ service och tillväxt och attraktivitet. Funktionen skall säkerställa kommunens förmåga att möta framtiden där digitalisering, kommunikation och verksamhetsutveckling är tre prioriterade områden att stärka. Förvaltningen är underställd kommunstyrelsen.


 


Arbetsuppgifter


Vill du vara med och påverka Gällivare kommuns rehabiliteringsarbete? Som rehabiliteringskoordinator kommer du att ingå i vårt HR-team bestående 14 personer som består av HR konsulter, lön-pension och PA-systemutvecklare. Avdelningen som tillsammans jobbar för att ge chefer bästa möjliga förutsättningar för att kunna bedriva sitt arbete. Arbetet innebär tätt samarbete med kollegor i teamet och andra verksamheter, men du behöver också vara självständig och kunna driva och utveckla arbetet kring rehabilitering. Du får möjlighet arbeta proaktiv inom rehabiliteringsområdet med fokus på operativt stöd till både chef och medarbetare. Det är viktigt att du utan svårigheter kan röra dig mellan både organisations- och individnivå.


 


Några exempel på arbetsuppgifter:• utgöra expertstöd inom sakområdet rehabilitering och säkerställa ett effektivt, strukturerat rehabiliteringsarbetet i kommunen
• initiera, driva och följa upp genomförande inom rehabiliteringsprocessen
• stödja chefer i arbetet med rehabilitering i individärenden
• koordinera och samverka med rehabiliteringsprocessens olika aktörer både externt och internt
• vara kontaktperson för externa parter så som företagshälsovården, försäkringskassan och arbetsmiljöverket inom området rehabilitering.
• utveckla det förebyggande arbetet inom rehabilitering tillsammans med övriga HR konsulter
• leda, planera och genomföra utbildningar inom rehabilitering för främst chefer och skyddsombud.
• bevaka lagarändringar och AFS:ar och i tillämpliga fall implementera förändringar.
• arbeta med avtal och upphandling gällande system och tjänster kopplade till företagshälsovården.


 


Tjänsten är omväxlande och erbjuder många intressanta möjligheter i en kultur som är öppen och inkluderande och präglas av stort engagemang. Det här är en tjänst där du får möjlighet att arbeta och ta nya omtag inom rehabiliteringsområdet så att vi kan fortsätta ge det bästa stödet till våra chefer i Gällivare Kommun


 


Kvalifikationer


Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR, arbetsmiljö eller rehabilitering eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av komplexa rehabiliteringsärenden eller förebyggande arbetsmiljöarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av motsvarande arbete i kommunal verksamhet. Som person behöver du självständigt driva processer, vara analytisk, förtroendeskapande och ha en förmåga att möta människor i den situation de befinner sig i. Du är bra på att bygga goda relationer, initiera till samverkan och samarbeta men är också en god kommunikatör med en stark drivkraft att utveckla kommunens rehabiliteringsarbete.


Som stöd till chefer behöver du vara pedagogisk i ditt sätt att förklara/utbilda med god förmåga att lyssna, identifiera behov, synliggöra individers resurser och komma med förslag till lösningar som gör framsteg i rehabiliteringsprocessen.


Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper


 


Inom ramen för den nationella minoritetsspråkslagen är Gällivare kommun förvaltningskommun för samiska, meänkieli och finska. Kunskaper i något av dessa språk är meriterande vid ansökan om anställning i Gällivare kommun.  


 


Arbetstid/Varaktighet:                           


Heltid, tillsvidareanställning. Provanställning kan förekomma.


 


Lön:                                                             


Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 


Tillträde:                                                     


Enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.


 


Upplysningar:


Personalchef Anna Johansson Miettinen 0970-818305 eller 070-8448080 


Tf Personalchef Monica Larsson tel 070-2070104


 


Fackliga företrädare      


Vision [email protected]


 


Ansökan


Sista ansökningsdag: 2024-02-29


Till din ansökan vill vi ha med en CV. Ange referenser i ansökan. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.


 


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre