Lediga jobb som Områdeschef, barnomsorg i Gällivare

Se lediga jobb som Områdeschef, barnomsorg i Gällivare. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gällivare som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetschef till Elevhälsan

Verksamhetsbeskrivning Vill du vara med och arbeta med elevhälsa i ett samhälle som präglas av utveckling och omvandling? Vill du leda utvecklingsarbete i en målstyrd verksamhet; engagera, motivera och skapa arbetsglädje i arbetsgrupperna? Vill du ha ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter? Sök då jobb som verksamhetschef till Elevhälsan.  Elevhälsan ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. I elevhälsans uppdrag ingår me... Visa mer
Verksamhetsbeskrivning

Vill du vara med och arbeta med elevhälsa i ett samhälle som präglas av utveckling och omvandling? Vill du leda utvecklingsarbete i en målstyrd verksamhet; engagera, motivera och skapa arbetsglädje i arbetsgrupperna? Vill du ha ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter? Sök då jobb som verksamhetschef till Elevhälsan. 


Elevhälsan ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. I elevhälsans uppdrag ingår medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser som är en del av skolans lärandeuppdrag och det samlade arbetet för en god hälsa. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet skall betonas och bedrivas salutogent och med ett inkluderande arbetssätt.


I Gällivare kommun riktar sig centrala elevhälsan mot både grund- och gymnasieskolan och har en nära samverkan med förskolan. Vi ger även stöd till ungdomar som besöker ungdomsmottagningen.


Medarbetare på centrala elevhälsan är administratör, skolkuratorer, skolpsykologer, skolsköterskor, specialpedagoger och skolläkare. Elevhälsan samordnar också träffar för de speciallärare och specialpedagoger som är anställda på skolorna.

  

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef för Elevhälsan ansvar du för att utveckla elevhälsan enligt lagar, förordningar och kommunens modell för målstyrning. Arbetets utgångspunkt är barnkonventionens huvudprinciper.


Du ansvarar för elevhälsans personal, ekonomi och utveckling och har det övergripande ansvaret för samordning och planering av insatser och dessutom har du ett givet samverkansansvar med olika aktörer både lokalt och regionalt. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningschef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot pedagogiskt, socialt, psykologiskt eller medicinskt arbete. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete med någon del av elevhälsans arbetsområden. Du ska vara väl förtrogen med de styrdokument som reglerar verksamheten och nationella utvecklingsfrågor inom utbildningsområdet som grundar sig på vetenskaplig grund, evidens och beprövad erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av att leda personal och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda medarbetare som har specialistkompetens.


Vi vill att du ska vara tydlig i din kommunikation och ha god samarbetsförmåga. Vi vill att du ser möjligheter, är öppen för nytänkande och har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Som person är du engagerad, välorganiserad och förtroendeingivande. Du har en stor drivkraft och god initiativförmåga. Det är viktigt att du har förmågan att samverka och kommunicera med kontakter både internt och externt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Ett utdrag ur polisregistret behövs vid arbete i förskola och skola – detta uppvisas vid anställning.


Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.


Lön: 

Vi tillämpar individuell lönesättning


Tillträde

1 februari 2023 eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Ulrika Forsström, förvaltningschef 073-0882518

Riitta Kotavuopio Olsson, biträdande förvaltningschef 0970-818653


Fackliga företrädare 

Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Vårdförbundet och Akademikerförbundet nås via kommunens växel 0970-818 000. 


Ansökan

Rekrytering sker löpande så inkom gärna med ansökningshandlingar redan nu.

Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.


Arbetsgivare

Gällivare kommun

Tingshusgatan 8-10

982 81 Gällivare 

Tel: 0970-818 000 vx Visa mindre