Lediga jobb som Hälsopedagog i Gällivare

Se lediga jobb som Hälsopedagog i Gällivare. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gällivare som finns hos arbetsgivaren.

Hälsopedagog/Socialpedagog till Sjöparksskolan

Ansök    Jan 15    Gällivare kommun    Hälsopedagog
En arktisk småstad i världsklass. Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, åre... Visa mer
En arktisk småstad i världsklass.
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren

Verksamhetsbeskrivning
Sjöparksskolan ligger i närheten av centrum. Vi lägger stor vikt på pedagogiska samtal och kollegialt lärande, vilket är drivkraften i vårt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som socialpedagog är att ta särskilt ansvar för skolans arbete med trygghet, trivsel och studiero.
Du samverkar med rektor och skolans elevhälsoteam i arbetet med plan mot diskriminering och kränkande behandling. I din roll ingår det att med regelbundenhet följa upp aktuella ärenden gällande orosanmälningar, anmälningar av kränkande behandling och frånvaro.
Ditt arbete är främjande och förebyggande där du har eleverna i fokus. Syftet är att eleverna kan få stöd i sin sociala utveckling för att nå ökad måluppfyllelse samt en god studiero under hela skoldagen.
Du har nära samarbete med lärare vid samverkan med vårdnadshavare vid aktuella ärenden samt när behov utgår

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socialpedagog, socionom eller likvärdigt.
Vi ser helst att du har erfarenhet av strukturerade samtal, både med ungdomar och deras vårdnadshavare samt att du ser vikten av samarbete, då en del av arbetet innebär att arbeta i ett team runt eleverna.
Du har god kunskap om skolans styrdokument och uppdrag att arbeta med normer och värden.
Du har god analytisk förmåga där du kan kartlägga och förstå elevers sociala utveckling för att kunna utforma anpassningar och stöd.
Du bidrar till att skapa goda relationer i kollegiet och på arbetsplatsen där ni tillsammans främjar en god elevsyn.

Inom ramen för den nationella minoritetsspråkslagen är Gällivare kommun förvaltningskommun för samiska, meänkieli och finska. Kunskaper i något av dessa språk är meriterande vid ansökan om anställning i Gällivare kommun.

Arbetstid/Varaktighet
100%, vikariat under tiden 2020-02-15 - 2020-12-20

Tillträde
2020-02-15 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre

10 hälsopedagoger

Ansök    Dec 11    Gällivare kommun    Hälsopedagog
Brinner du för det hälsofrämjande arbetet och vill stärka barn och ungas hälsa? Vi söker nu ett antal hälsopedagoger som kan bidra till det hälsofrämjande arbetet i Gällivares förskolor och/eller grundskolor. Du kan arbeta hel- eller deltid, 50-100%. Arbetsbeskrivning  Som hälsopedagog hos oss har du ett utvecklande och omväxlande uppdrag. Du har nära samarbete med kommunens nätverk av hälsopedagoger, elevhälsoteam och pedagogerna på din förskola/grunds... Visa mer
Brinner du för det hälsofrämjande arbetet och vill stärka barn och ungas hälsa? Vi söker nu ett antal hälsopedagoger som kan bidra till det hälsofrämjande arbetet i Gällivares förskolor och/eller grundskolor. Du kan arbeta hel- eller deltid, 50-100%.


Arbetsbeskrivning 

Som hälsopedagog hos oss har du ett utvecklande och omväxlande uppdrag. Du har nära samarbete med kommunens nätverk av hälsopedagoger, elevhälsoteam och pedagogerna på din förskola/grundskola. Ditt uppdrag kommer bestå av att ha huvudansvaret för de nya och utökade hälsofrämjande aktiviteterna i verksamheten. Du kommer även att – själv och tillsammans med andra planera och utföra hälsofrämjande aktiviteter för antingen förskolebarn och/eller grundskoleelever, delta i hälsosamtal och samverka med olika aktörer, föra fram och följa upp enhetens resultat, omvärldsbevaka inom ditt ansvarsområde.  Att kommunicera med och bygga förtroendefulla relationer till vårdnadshavarna är också en viktig uppgift för att även få dem engagerade i hälsofrågan. 


Under den största delen av din arbetstid är du en pedagog som ingår i ett arbetslag tillsammans med lärare, förskollärare, barnskötare, fritidspersonal och resurspedagoger där ditt bidrag blir att bevaka och planera för det hälsofrämjande perspektivet för att stödja barns och elevers utveckling mot att bli välmående samhällsmedborgare. 


Gällivares vackra utomhusmiljö kan med fördel ses som en lärmiljöresurs där dina aktiviteter äger rum. Yoga, kompismassage, utelekar, friluftsaktiviteter, pedagogiska måltider, dans, motorikbanor, hälsoutmaningar, samtal om skärmtid, drogförebyggande arbete m m kan vara sådana aktiviteter du ansvarar för att planera och genomföra utifrån din kompetens och intresseområde. Friheten är stor i hur du lägger upp ditt arbete inom arbetslaget på din förskole- eller skolenhet. Vi erbjuder dig som eventuellt saknar lämplig teoretisk utbildning att på arbetstid genomgå en lokal hälsopedagogutbildning fr o m hösten 2024.


Kvalifikationer 

Vi söker dig som har 

-    lämplig utbildning på gymnasie- eller högskolenivå eller, exempelvis hälsopedagog, hälsovägledare, lärare, idrottstränare, fysioterapeut, vårdbiträde, barnskötare, förskollärare, fritidsledare, socionom, socialpedagog eller annan relevant utbildning

-    erfarenhet av hälsofrämjande arbete samt kunskap om hälsa

-    erfarenhet och/eller intresse av att planera, leda och utföra fysiska aktiviteter

-    vana av att hantera digitala verktyg och att arbeta i Office-paketet 

-    goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Det är meriterande om du har 

- erfarenhet av att hålla i samtalsgrupper och/eller hälsosamtal, både enskilda och i grupp 

- erfarenhet av att utveckla aktiviteter efter barn och elevers behov 

- erfarenhet av att nätverka och samverka med aktörer inom hälsoområdet – t ex föreningslivet 


Vi söker dig som är genuint intresserad av och engagerad i målgruppens hälsa såsom exempelvis kost, sömn, rörelse och datorvanor. Som person är du självgående med en egen drivkraft och nyfikenhet. Du är en tydlig kommunikatör med lyhördhet för barns och elevers behov. Du är tillmötesgående och lösningsorienterad då du initierar nya spännande aktiviteter som kan locka fler barn och unga till hälsosamma levnadsvanor. Som hälsopedagog krävs en väldigt god empatisk förmåga och positiv inställning. Vi sätter stort värde vid personlig lämplighet, engagemang för tjänsten samt ovan nämnda kompetenser i denna rekrytering. 


Ange om du föredrar tjänst inom någon särskild förskola eller grundskola.


Omfattning

Heltid eller deltid 50-100% kan överenskommas. Du som redan idag arbetar och har skiftgång kan diskutera möjligheten att arbeta deltid hos oss under dina ledigveckor.


Tillträde

Enligt överenskommelse

Varaktighet: tillsvidare


Lön


Individuell lönesättning

  

Upplysningar

Förvaltningschef Ulrika Forsström, e-post: [email protected]

       

Fackliga företrädare

Sveriges Lärare:  0970 – 818383

Kommunal: 0970 - 818000


Ansökan

Till din ansökan vill vi ha med ett personligt brev och meritförteckning eller CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar samt referenser. Ange löneanspråk.


Rekrytering sker löpande så inkom gärna med din ansökan redan nu. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp. Visa mindre